Dobro dosli

aa

četvrtak, 24. studenoga 2016.

Bol u ZUBU nestaje u trenu: Ovo je najbolji prirodni lijek za zubobolju!

2353464


Zubobolje znaju biti užasne, a dešavaju se zbog infekcija, bolesti desni, izloženosti korijena zuba, puknutog zuba.

 
Nadraženost ili upala pulpe zuba izaziva zubobolju jer pulpa posjeduje osjetljive nervne završetke Umjesto da koristite jake lijekove za liječenje zubobolje koji sadrže benzokain, koristite prirodne lijekove.

To je bolje jer proizvodi sa benzokainom su snažni anestetici koji se daju prilikom operacijai mogu iazavati razne nus pojave.

Ulje klinčića je veoma korisno u liječenju zubobolje jer posjeduje tvar eugenol, koja djeluje na cirkulaciju krvi i poboljšava rad kardio-vaskularnog sistema.


 

Primjenjeno lokalno smanjuje bol, a također je i snažan antioksidans koji jača imuni sistem. Prema istraživanju iz 2006.godine, ovo ulje je jednako učinkovito kao benzokain, ali je mnogo zdravije.

Klinčići su bogati manganom, mineralom odgovornim za jačanje zuba i kostiju. Način na koji možete koristiti ulje klinčića jeste da pomiješate dvije kapi tog ulja sa pola kašike kokosovog ulja.

Smjesu nanijeti na vatu i onda na bolno mjesto. Ponoviti po potrebi, ali vodite računa da vatu ne stavljate prije spavanja kako se ne biste ugušili.

Možete koristiti i cijeli klinčić, samo ga stavite pored bolnog mjesta i soatvite da stoji nekoliko minuta. Ovaj način je 100% uspješan i vjerovatno je bolji od upotrebe komercijalnog ulja.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar