Dobro dosli

aa

četvrtak, 24. studenoga 2016.

KAKO DA BRZO UKLONITE MOKRACNE KISELINE IZ TIJELA,SPRIJECITE GIHT I BOL U ZGLOBOVIMA!




Za one koji nisu upoznati, giht je metabolički poremećaj koji često rezultira upale zglobova. Naime, oteklina varira od svijetlo ukočenosti do teškog bolnog oticanja. Glavni razlog iza ove medicinski problem je mokraćna kiselina koja nastaje zbog eliminacije nepravilnog otpada ili prekomjernog stvaranja mokraćne kiseline.

Ova kiselina nastaje za vrijeme raspada purina-kemikalija prisutnih u brojnim namirnicama i također se javlja prirodno u tijelu. Međutim, kada bubrezi ne uspiju ukloniti mokraćne kiseline, kristalne formacije su stvorili i položiti oko zglobova.

KAKO SMANJITI mokraćne kiseline

 
Ako imate ovaj problem, najbolja stvar koju možete učiniti je promijeniti svoje prehrane. Naime, pravilnu prehranu koja se sastoji od svježeg voća i povrća na dnevnoj bazi, nemasno meso i plodovi mora, i neprerađenih žitarica, vrlo preporučljivo. Isto tako, potrebno je smanjiti obrađene šećere kao što su visoka fruktoza kukuruza sirup, voća visoke u zasićene masti i pretjeranog uzimanja alkohola.

Osim toga, trebali održavati odgovarajuće hidratacije s vodom i prirodnim sokovima bez šećera, voćnog voda i biljni čajevi s malo meda. Vi bi također trebali smanjiti količinu stresa u svakodnevnom životu koliko god je to moguće. Također, praksa redovite planinske šetnje, ili bilo koje druge prirodne krajolike, meditirati i biti fizički aktivni.

Prirodni lijekovi

Limun vode je vrlo koristan jer povećava tjelesnu lužnatost i sprečava stvaranje mokraćne kiseline kristala. Dakle, iscijediti pola limuna u 8 unci tople vode. Piti smjesu svako jutro prije doručka. Također, pomiješajte 1 žlica octa od jabuka jabukovača i 8 unci vode i piti prije ručka. Ovo piće je vrlo koristan kao ocat povećava tjelesnu lužnatost.


 

Kada je tijelo više alkalna od kisela, ima manje šanse za giht i drugih zdravstvenih problema. Ovaj ocat sadrži jabučnu kiselinu koja razgrađuje mokraćne kiseline i pomaže kod uklanjanja.

Soda bikarbona je pokazala da se vrlo učinkovit u smanjenju mokraćne kiseline u tijelu. Naime, trebali miješati pola žličice sode bikarbone i jednu čašu vode dnevno.

Zdravu hranu boriti protiv gihta

Prema Sveučilišne bolnice u Zürichu, Švicarska, ekstrakt Vražjem kandža pokazao iznenađujuće protuupalna svojstva. Još jedan koristan sastojak peršina koji sadrži petnaest flavonoide poznate na niže mokraćne kiseline u tijelu. Također, laneno sjeme bila je uspješna u smanjivanju mokraćne kiseline tijekom laboratorijskih testiranja na Fluminense Sveučilišta Savezne.

Osim toga, kurkumin, sastojak u kurkumi, odigrao je važnu ulogu u bubrežnim zaštite i imao protuupalna svojstva. Ananas su također vrlo koristan jer sadrže protuupalne tvari.

Ako vam se dogoditi da pate od napada gihta, ostatak zahvaćeno područje i potopiti u Epsom soli barem 3 puta tjedno na nižim upalu i bol. Također, hladna i topla oblozi su vrlo korisna u smanjivanju bolova i oteklina. Primijeni ovih 15 minuta svaki u izmjeničnim sjednicama 2 do 3 sata.

Ono što je najvažnije, uvijek konzultirati svog liječnika za profesionalni savjet prije nego što odluči da koristite bilo koji od gore navedenih metoda.

http://www.balkanskeposlastice.info

Nema komentara:

Objavi komentar