Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

Mogu vam spasiti život: 7 znakova RAKA VRATA MATERNICE koje žene moraju opaziti na vrijeme!

rak jajnika simptomi


Prema posljednjim statistikama, rak grlića maternice je jedna od najsmrtonosnijih vrsta ginekoloških karcinoma. Ali da ne bi bili previše zabrinuti moramo naglasiti da medicinski stručnjaci tvrde da ova vrsta raka ima visoku stopu uspješnog liječenja, ako se rano otkrije.

Napomena: Zapamtite da se trebate obratiti ginekologu odmah ako primijetite bilo koji od ovih znakova upozorenja. Ovo su 7 najčešćih simptoma raka grlića maternice:

Neobičan iscjedak

 
Trebate znati da je ovo čest znak upozorenja ovog tipa raka. Dakle, kad rak počinje rasti unutar maternice, stanice zida maternice počinju se oslobađati i stvaraju vodeni iscjedak.

Bradavice

Pojava malih bradavica (izvana ili iznutra) je ogromno upozorenje za mnoge bolesti, kao što je HPV, što može povećati šanse za rak grlića maternice u svih žena.

Bol ili krvarenje

Bol i krvarenje su tipični simptomi i znakovi upozorenja za ovu vrstu raka. To je zato što rak vrata maternice raste na zidovima vrata maternice koje se mogu isušiti, pa čak i pucari, uzrokujući nelagodu i krvarenje. Ako primijetite bilo kakvo krvarenje izvan menstruacije, trebali  biste posjetiti svog liječnika odmah i dobiti pravilan tretman.

Anemija

Anemija je najčešće uzrokovana prekomjernim krvarenjem. Dakle, ako se osjećate umorno cijelo vrijeme, a prehrambene navike su vam iste, ili ako vaše srce se ubrzava nakon normalnog naprezanja, to znači da možda imate simptome anemije. Kao što smo rekli, anemija može biti uzrokovana prekomjernim krvarenjem, koje često prati rak vrata maternice.



Mokraćni problemi

Kako maternica buja, mjehur i bubrezi mogu biti komprimirani, ometati prolaz urina. Kao rezultat toga, vi nećete biti u mogućnosti da u potpunosti ispraznite mjehur, što uzrokuje bol ili infekcije mokraćnog sistema.

Stalna bol u nogama, bokovima ili leđa

 
Vi bi također trebali znati da natečen vrat maternice može uticati na bubrege, mjehur i ostale unutrašnje organe. Krvne žile mogu također biti komprimirane, čineći teško za krv da dođe u zdjelicu i noge, što uzrokuje bol i oticanje u nogama i gležnjevima.

Gubitak težine

Trebate znati da sve vrste smanjenja raka potiskuju apetit, uključujući i rak vrata maternice. Oticanje vrata maternice može stisnuti želudac, što će rezultirati smanjenjem apetita i gubitkom težine.

Važna napomena jeste da ne trebate PANIĆARITI! Ovi simptomi ne moraju nužno značiti da imate rak vrata maternice. To je razlog zašto biste trebali prvo konsultovati se sa svojim liječnikom ako primijetite bilo koji od ovih simptoma i znakova upozorenja.

Najpoznatiji faktori rizika za rak vrata maternice su:

    Pušenje ili pasivno pušenje
    Više seksualnih partnera
    Nezaštićeni seks
    Niski imunitet
Mi se stvarno nadamo da vam je ovaj članak bio koristan, ne zaboravite ga podijeliti sa svojim prijateljima i porodicom!

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar