Dobro dosli
aa
četvrtak, 24. studenoga 2016.
Napoleon snite sa Nutellom
Torta Napoleon
Sastojci
500 g Lisnatog tijesta Podravka
Nadjev
750 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
100 g secera
240 g krem sira
30 g kakaa u prahu Dolcela
2 Vanilin šećer Dolcela
120 g Lino lade nougat – tamne ili Nutelle
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Lino lada nougat
Šlag 5+
Kakao u prahu
Vanilin šećer
Lino lada nougat
Šlag 5+
Priprema
1.
Lisnato tijesto otopi ako je zaledjeno . Svaki komad lisnatog tijesta razvuci na velicinu najveceg pleha od pecnice . Polozi tijesto na poledjinu pleha i peci 10 min na 180 stupnjeva . Peceo tijesto prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Na isti nacin ispeci i drugi dio tijesta . Hladne korice prerezi na pola . Ovo mozes napraviti i par dana unaprijed .
2.
Nadjev napravi tako da pjenasto izmutis secer , krem sir , kakao i vaniliju . U dobivenu pjenicu uspi slatko vrhnje i miksaj dok ne dobijes laganu pjenicu . Na kraju dodaj Nutellu i miksaj dok se Nutela ravnomjerno ne umijesa u nadjev . Gotovu pjenicu cuvaj u hladnjaku do upotrebe .
3.
Od gotovog nadjeva odvoji oko 200-250 ml i stavi u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom , cuvaj u hladnjaku do upotrebe . Na servirni pladanj polozi jednu od cetiri korice i premazi je sa 1/4 nadjeva . Na nadjev polozi drugu koricu i lagano pritisni da se korica sljubi sa nadjevom i nju premazi sa 1/4 nadjeva , ovo ponovi jos jednom . Na kraju polozi zadnju koricu i cijeli kolac premazi sa svih strana sa poslijednjom 1/4 nadjeva . Stavi u hladnjak da se sve dobro stisne .
4.
Rashladjeni kolac rezi na snite zeljene velicine . Svaku snitu ukrasi sa rozetama od sacuvanog nadjeva i ako zelis ukrasi sa cokoldnom drazejom ili nekim drugim ukrasom po vasem nahodjenju . Kolac je najbolji kada se servira isti dan , cuvaj u hladnjaku do serviranja .
http://www.dobra-hrana.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar