Dobro dosli

aa

četvrtak, 24. studenoga 2016.

Napoleon snite sa Nutellom

1


Torta Napoleon

Sastojci
500 g Lisnatog tijesta Podravka
Nadjev
750 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
100 g secera
240 g krem sira
30 g kakaa u prahu Dolcela
2 Vanilin šećer Dolcela
120 g Lino lade nougat – tamne ili Nutelle
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo

Lino lada nougat

Šlag 5+

Kakao u prahu

Vanilin šećer

Lino lada nougat

Šlag 5+

Priprema
1.
Lisnato tijesto otopi ako je zaledjeno . Svaki komad lisnatog tijesta razvuci na velicinu najveceg pleha od pecnice . Polozi tijesto na poledjinu pleha i peci 10 min na 180 stupnjeva . Peceo tijesto prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . Na isti nacin ispeci i drugi dio tijesta . Hladne korice prerezi na pola . Ovo mozes napraviti i par dana unaprijed .

2.
Nadjev napravi tako da pjenasto izmutis secer , krem sir , kakao i vaniliju . U dobivenu pjenicu uspi slatko vrhnje i miksaj dok ne dobijes laganu pjenicu . Na kraju dodaj Nutellu i miksaj dok se Nutela ravnomjerno ne umijesa u nadjev . Gotovu pjenicu cuvaj u hladnjaku do upotrebe .

3.
Od gotovog nadjeva odvoji oko 200-250 ml i stavi u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom , cuvaj u hladnjaku do upotrebe . Na servirni pladanj polozi jednu od cetiri korice i premazi je sa 1/4 nadjeva . Na nadjev polozi drugu koricu i lagano pritisni da se korica sljubi sa nadjevom i nju premazi sa 1/4 nadjeva , ovo ponovi jos jednom . Na kraju polozi zadnju koricu i cijeli kolac premazi sa svih strana sa poslijednjom 1/4 nadjeva . Stavi u hladnjak da se sve dobro stisne .

4.
Rashladjeni kolac rezi na snite zeljene velicine . Svaku snitu ukrasi sa rozetama od sacuvanog nadjeva i ako zelis ukrasi sa cokoldnom drazejom ili nekim drugim ukrasom po vasem nahodjenju . Kolac je najbolji kada se servira isti dan , cuvaj u hladnjaku do serviranja .

http://www.dobra-hrana.info

Nema komentara:

Objavi komentar