Dobro dosli

aa

četvrtak, 24. studenoga 2016.

Savjeti: Napravite detoksifikaciju i izbacite otrov kroz stopala

Image result for Savjeti: Napravite detoksifikaciju i izbacite otrov kroz stopala


Ulošci za stopala koja se koriste za detoksifikaciju organizma, prvo su izumljeni u Japanu. Oni se lijepe na stopala pred spavanje, a ujutro, kada ih skinete, trebali biste primijetiti opasne toksine koji su eliminirani iz vašeg organizma, piše Milifestyle.Vjeruje se kako umanjuju zamor, bol zglobova, glavobolje… A možete ih napraviti i sami. Potrebni su vam: luk, bijeli luk, voda, samoljepljiva gaza, pa ako vam je potrebno to sve držati na mjestu i potrošne čarape.

Isjeckajte luk i stavite u vodu koja se zavrila, te ostavite da se kuha još 10 minuta. Ostavite da se smjesa ohladi 20 minuta. Uspite smjesu u gazu dovoljno da se navlaži, ako ima previše tečnosti, iscijedite je. Postavite na stopala tako da se ne odlijepi i isprobajte!Mada, moramo vas upozoriti, da mnogi ne vjeruju u ovaj oblik detoksifikacije. No, ne škodi probati.

Uglavnom se preporučuje da zalijepite uloške pred spavanje i da ih sklonite ujutro. Vjeruje se da se ovim načinom spriječava zamor, bolovi u zglobovima i glavobolje.Ujedno, možete napraviti i kupku u koju ćete dodati soli, piše Cuisineandhealth.

Izvor: radiosarajevo

Nema komentara:

Objavi komentar